Øy-Hytta

Hytta på 18 kvadratmeter ligger på en plattform oppe mellom 3 grove furuer ute på ei bitte lita idyllisk øy i et skogsvann. Trappen fra skogbunnen fører opp til en flott veranda mellom tretoppene og videre inn i selve Øy-Hytta. Her er ikke mye plass, men hytta har stor grad av komfort og er praktisk innredet.
I stua er det bord, benk og stoler og en sofakrok som kan gjøres om til dobbeltseng. Kjøkkenet har en 90 cm Gaggenau gasstopp med 5 gassbluss, kjøleskap drevet av sol-strøm og ei 12v pumpe gir vann i krana. Der er kopper og kar slik at det er mulig å lage seg et herremåltid. Drikkevann leverer vi i plastkanner, mens regnvann eller vann fra Bervannet brukes som vaskevann.
En liten trapp fører opp til hemsen hvor det er 3 sengeplasser, alle med  hvert sitt lille vindu. Hengekøya kan også benyttes som soveplass eller for en ettermiddags lur. Totalt har altså Øy-Hytta 5 sengeplasser + hengekøye.
Øy-Hytta har innlagt 12v strøm med lys på utedo, vedbod, vaskerom og kjøkken. Flammene fra peisovnen gir også et koselig blafrende lys når du kryper til køys, for her må du fyre med ved for å holde varmen i den kalde årstiden.
På samme måten som i gamle dager har vi utedo og vedbod nede på skogbunnen like ved hytta. Også mens du sitter på do har utsikt utover Bervannet, og i vedboden ligger noen plankebiter og småspiker slik at du kan snekre deg en fuglekasse og ta med hjem.
Det er 2 parkeringsplasser for den som  skal på Øy-Hytta.
Den første er ved enden av den nye veien kort vei fra flytebroa. Avstand fra hytta: ca 50 meter
Ved kanoen og robåten er den andre plassen du kan parkere. Herfra må du ro eller padle over vannet bort til Øy-Hytta.  Avstand fra hytta: ca 300 meter.
Ved brygga ligger alltid kano eller robåt som kan brukes fritt. Om vinteren er det av og til mulig å gå over isen bort til øya. 
Verandaen utenfor Øy Hytta er en yndet oppholdsplass med flott utsikt over Bervannet og skogene rundt. Om du sitter stille kan du være heldig å observere noe av det rike dyrelivet. I Bervannet bor det en beverfamilie og det hender også at elg, hjort og rådyr dukker opp. Ved flere anledninger er det observert traner. Ender, gjess og svaner er et vanlig syn. På verandaen fôrer vi småfugler året rundt, og spesielt om vinteren er det et yrende liv på fuglebrettet.
Nede på bakken på "landsiden" er det bål-plass med bord og benker, ideell for bålkos og grilling. Der er også en badestamp og en sauna som kan leies mot et tillegg i prisen. Er du fiskeinteressert er det lov å prøve seg på bekkerøye og ørret som fins i Bervannet. Helt nede i vannkanten finner du Kjærlighets benken, en stein-benk som naturen selv har laget. Historien sier at dersom du sitter med din kjære på Kjærlighets benken med beina i vannet i solnedgangen, ja så er du både gift og har barn innen et år er omme.
Skulle det dukke opp andre behov er du alltid velkommen til å kontakte oss.  

Dronefilm – Vinter

Dronefilm – Sommer