treetop.fiddan.no homepage

Cliff Cabin

Trehytte i skogen

En autentisk tømmerhytte på kanten av en bratt skrent, omgitt av gammel furuskog like ved en økologiske gård. På Cliff Cabin kan du nyte panoramautsikten over tretoppene og dalen fra en vedfyrt badestamp eller fra peisen i stua mens ungene leker i en egen tretopphytte. Utedoen gir deg en unik 7 meter fritt fall-opplevelse, og en taubane transporterer ved opp til hytta. Cliff Cabin tar deg med tilbake i tiden i en 50 m2 trehytte som rommer opptil 8 gjester. En unik overnatting venter deg! Velkommen til Cliff Cabin!

På en ås i nærheten av Fiddan Øko-Gård fins ei unik tømmerhytte. Cliff Cabin står på eike påler ute på kanten av en skrent, helt i ett med naturen mellom gamle krokete furutrær og eikeskogen i lia nedenfor.

Hytta har grunnflate på ca 50 m2, og er bygget over 4 plan med utsikt over Audnedalen mellom tretoppene. I stua er det åpen peis for ekte hyttekos, og i peisen er det også mulig å grille. Vedkomfyren i kjøkkenet er hoved varmekilden men har også en stekeovn hvor du kan tilberede nydelige måltider. Kjøkkenet er velutstyrt med kjøleskap, koketopp på gass med 4 bluss og oppvaskkum med varmt og kaldt vann. Rundt spise bordet er det plass til 8.

Belysning om kvelden er med stearinlys, flammene fra en åpen peis og vedkomfyren i kjøkkenet. Dette gir god stemning og følelsen av å reise tilbake i tiden. Et par dempede elektriske lamper gjør livet lettere, og hytta har noen få elektriske kontakter for lading av telefoner, lykter og drift av kjøleskap.

Det er sengeplasser til 7 personer med komfortable madrasser på de 2 øverste plan. 2 dobbeltsenger og 3 enkeltsenger. Ønsker du flere ligge plasser er det en «daybed» i stua, samt en brasiliansk hengekøye.

Både utenfor og inni hytta går du i ett med naturen, alt er bygget med tanke på minst mulig naturinngrep.

Selve hytta er bare en del av totalpakken som også består av flere ulike aktivitetstilbud utenfor hytta. Det mest populære er nok badestampen med panoramautsikt. Stampen varmes opp med vedfyring og er plassert nær kanten av skrenten.

Ved badestampen er det en terrasse med benker og bord, samt foringsplass for små fugler og ekorn. Under hytta er det en benk som kan benyttes i regnvær, og her er også en deilig og lufting utedusj med varmt vann.

Taubanen, som ender opp i øvre taubanesentral ca 20 meter fra Cliff Cabin, har flere bruksområder. Taubanen brukes til å frakte bagasje og ved opp fra parkeringsplassen, og står til disposisjon for våre gjester.

Her finner du også en unik utedo utover stupkanten med 7 meter fritt fall, langringsplass for ved og en snekkerbod hvor både liten og stor kan prøve seg med hammer og sag. 

Barna kan føle seg velkommen for her finner de en egen tretopphytte i hele 4 etasjer kun for barn. Lekehytta er bygget med Villmarks Tårnet (vår andre tretopphytte) som modell, så her får barnefamilier en ekstra tretopphytte med på kjøpet. 

På toppen av åsen rett ved lekehytta kan de voksne kose seg rundt bålet. Bålplassen har også en grillrist og pølsepinner finner du i skuffene på kjøkkenet. Det kan brennes bål hele året så lenge det ikke er skogbrannfare.

100 meter opp bakken forbi fjøset på Fiddan Øko Gård finner du parkerings-plassen og vedboden der taubanen starter. 

Fra parkeringsplassen må du gå en bratt sti og noen trapper ca 150 meter opp til Cliff Cabin. Har du mye bagasje kan den sendes opp til topps med taubanen. Ved til fyring transporteres også med taubanen.

Nærheten til den lille økologiske gården vår, Fiddan Øko-Gård, gjør et gårdsbesøk til en naturlig del av oppholdet. 

Fiddans tjernet er flott for en fisketur eller en dukkert på varme sommerdager.  Vil du oppleve fossefall eller små badekulper kan du følge Fiddans bekken nedover bekkedalen. Fiddan er omringet av skog på alle kanter med gode turmuligheter.

VELKOMMEN TIL CLIFF CABIN!

Da Ånen Fiddan var 14 år gammel planta han granplanter. Når han hadde  passert 80 ble han vitne til at sin sønn Knut André felte trærne han plantet og forvandlet de til ei unik tømmerhytte. Bygget var altså historisk før det ble ferdig bygget med vegger i heltre og kun materialer fra egen skog. Ånen sjøl var også involvert i byggingen og har vært til stor hjelp. 

3 generasjoner var faktisk med på prosjektet, for Luna på 5 år var også stadig oppe på byggeplassen og brukte hammeren flittig.

Alle deler av hytta har en historie å fortelle. Det kan nevnes at bordplater og kjøkkenbenk kommer fra ei douglas gran som ble plantet av oldefar til en kamerat, og steinene i peisen er fra grunnmuren til et fjøs som ble bygget på Fiddan i 1919. 

Det er ikke vei opp til hytta og alle byggematerialer er heist opp ved hjelp av en taubane. Akkurat denne jobben var mer krevende enn planlagt, men når ting begynner å ta form blir hard jobbing glemt i gledesrusen!

Timber for Cliff Cabin

Døgnprisen ligger mellom kr 2590 og kr 3890 
Hold over den aktuelle datoen i kalenderen på booking siden så ser du prisen. 

Booking siden finner du her

Kontakt kontakt på treetop@fiddan.no for pris på lengre opphold.

Ved bestilling mer enn 10 dager før ankomst – 3 dagers betalingsfrist
Ved bestilling mindre enn 10 dager før ankomst – Betaling umiddelbart

Har du behov for delt betaling kan du betale 50% ved booking, og 50% senest 30 dager før sjekk inn dato. Ta kontakt hvis dette er aktuelt.

NB: Dersom vi ikke mottar din betaling innen fristen kan din reservasjon bli kansellert uten varsel.

Dersom du mot formodning må kansellere eller avbestille ditt opphold gjelder følgende regler:

 • Avbestilling mer enn 30 dager før ankomst – 90% refusjon
 • Avbestilling fra 5 – 30 dager før ankomst – 50% refusjon
 • Avbestilling mindre enn 5 dager før ankomst – Ingen refusjon


PayPal, vipps eller andre betalingsgebyrer refunderes ikke.
Sjekk med din reiseforsikring om avbestillingen gir deg noen rettigheter.

For gavekort gjelder kun avbestillings regler dersom du har valgt datoer for ditt opphold.

OBS: Er det meldt storm eller orkan kan vi bli nødt til å kansellere ditt opphold på kort varsel. I slike tilfeller vil du få tilbud om å flytte din bestilling til andre ledige datoer.

 • Til norsk bankkonto
 • Kortbetaling
 • Paypal

Du kan om ønskelig se alle detaljer her

Innsjekk: fra kl 16:00
Utsjekk: innen kl 14:00

Tidligere sjekk inn eller senere utsjekk kan avtales dersom det ikke er andre bookinger på de aktuelle dager. Du kan selv sjekke vår booking kalender og eventuelt ta kontakt med oss dagen før ankomst for å sjekke mulighetene.

Ankomst med Bil:
Veiforklaring fra Konsmo (Spar butikken) opp til Fiddan

 • Fra Konsmo sentrum kjør mot sør på Fv460 i 3,5 km
 • Sving til venstre mot Birkeland på Fv508 i 2,6 km
 • Sving til høyre mot Havreseland i 0,8 km
 • Sving til høyre mot Fiddan Øko Gård. Kjør gjennom et gårdstun og opp bakken 50 meter forbi låven. 
 • Du er fremme på Parkeringsplassen for Cliff Cabin.

Finn parkeringsplassen på kartet, og naviger med valgfri app til posisjon. Klikk på lenken: https://w3w.co/allslags.håper.vipp

Ankomst med Ferje:
Color Line og Fjord Line har flere daglige avganger fra Danmark til Kristiansand. Fra Kristiansand kan du ta tog, eller leie en bil. 

Ankomst med Fly:
Kjøp flybillett til Kristiansand – Kjevik (KRS). Fra Kristiansand kan du ta tog, eller leie en bil. 

Ankomst med Tog:
Togbillett kan du kjøpe på Vy.no. Vi henter og bringer fra Audnedal stasjon. Toglinjen går mellom Stavanger og Kristiansand, og videre til Oslo.

Avstand fra Villmarks Tårnet: – 2 km

Du kan ikke kjøre bil helt opp til hytta. Det er 150 meter å gå opp en bratt sti. På parkerings plassen vil du se et skilt til Cliff Cabin som viser hvor stien starter.

Har du mye baggasje kan denne sendes opp med taubanen. Ved parkerings plassen vil du se ei vedbod der taubanen starter. Les brukerveiledning på veggen inni bua før du bruker taubanen. 

Vi henter og bringer med glede de gjester som kommer med fly eller tog. Se priser på vår bookingside.

Hytta er ikke låst når du kommer, du trenger ingen nøkkel. Velkommen inn og føl deg som hjemme.

Dørene låses innenfra med kroker.

Skulle du ønske å låse dørene når du er borte fra hytte henger det en kodelås (hengelås) øverst på veggen ved inngangsdøra.

Det er totalt 7 sengeplasser med komfortable madrasser. 3 stk enkelt senger og 2 stk dobbeltsenger

I tillegg er det ei hengekøye og en «daybed» i stua, noe som utvider kapasiteten til max 8 gjester.

Du må selv ta med sengetøy og håndklær eller bestille dette som en ekstra tjeneste i vårt bookingskjema.

Hvis du alt har booket uten sengetøy og håndklær, men ønsker å etterbestille dette. Send en mail til treetop@fiddan.no

Pris per person er kr 130,-

Størrelser:
Dyne: 140x200cm
Pute: 50x70cm
Madrass: 75x200cm  (Dobbelt sengene består av 2 madrasser)

OBS: AirBnb bookinger inkluderer sengetøy og håndklær

Vi anbefaler max 7 gjester for et komfortabelt opphold i Cliff Cabin, men vi sier ok til 8 gjester om det er ønskelig.

Kjøkkenet er bra utstyrt for å lage gourmet måltider i tretoppene. Det er koketopp på gass med 4 bluss og vedkomfyr med stekeovn. Kjøleskapet er middels stort og har en liten fryseboks. 

 • Kjøkkenredskaper
  Gryter, stekepanne og kaffekjele
 • Ildfast form og stekebrett til vedkomfyren
 • Tallerkener, skåler, glass, kopper og bestikk
 • Kniver, tresleiv, stekespade, korketrekker etc

Vann blir pumpet opp fra gården og er grunnvann av bra drikkevannskvalitet.

Vannet samles i en tank under den ene dobbeltsengen og vanntrykket på hytta er lavt. 

Det er varmtvann i kjøkkenkranen og utedusjen. 

Om vinteren kan vanntilgangen være begrenset hvis det er mye frost. Utedusjen og badestampen er stengt av om vinteren, men kan åpnes på forespørsel. 

Cliff Cabin varmes opp med vedfyring i vedovnen i kjøkkenet.  Den er godt dimensjonert og det er ikke lenge før det blir varmt hvis du legger i nok ved.

Belysningen er dempet og består hovedsakelig av stearinlys samt lyset fra peisen. Det er også noen få elektriske lyspunkter for å gjøre hytta litt mer praktisk på mørke vinterkvelder.

Det er innlagt 220v strøm i Cliff Cabin.

Ta med selv:

 • Godt fottøy, gjerne støvler
 • God mat og drikke
 • Lommelykt eller hodelykt
 • Redningsvest hvis du vil bruke båt eller kano
 • Eventuelt fiskeutstyr
 • Ski eller truger om vinteren


Valgfrie tillegg:

Ta med, gjør det selv eller kjøp tjenesten av oss:

 • Sengetøy og håndklær – kr 130 pr person
 • Vask av hytta etter bruk – kr 500 pr booking
 • Badestamp – kr 600 pr booking
 • Transport fra flyplass/togstasjon – Se priser i booking skjemaet


Tilleggstjenester MÅ BESTILLES SENEST 2 DAGER FØR ANKOMST!

OBS: AirBnb bookinger inkluderer alltid sengetøy og håndklær

 • Ved til fyring
 • Gass til komfyr
 • Strømforbruk
 • Vann
 • Stearinlys
 • Toalettpapir/tørkepapir
 • Oppvaskmiddel og kjøkkenkluter

Badestampen kan bestilles som en tilleggstjeneste i booking skjemaet. Hvis du alt har booket uten å velge badestamp, men ønsker å etterbestille dette. Send en mail til treetop@fiddan.no

Pris for Badestamp er kr 600 pr booking

Beregn minst 3 timer på å fyre opp badestampen til behagelig temperatur. Følg bruksanvisningen på veggen i snekkerboden eller i info permen.

Badestampen ved Cliff Cabin er i utgangspunktet åpen hele året, men kan bli stengt ved mye frost og sterk vind. 

Bålplassen ligger på toppen av åsen bare 30 meter fra Cliff Cabin og er det eneste stedet det er lov å brenne bål.

Der er rist for grilling og grillredskaper og pølsepinner skal ligge i kjøkkenskuffen.

Det er enkle tømmerbenker rundt bålplassen.

OBS – Vær forsiktig med ilden. Ikke brenn bål ved skogbrannfare. Spør oss om du er i tvil.

Hjelp oss å kildesortere

Matavfall – Kastes i kompostbingen bak hytta.
Plast, papir, glass og metall – Sorteres og kastes ved parkeringsplassen.
Restavfall – kastes ved parkeringsplassen.

Det er lov å ta med hunden, men det er viktig at den er veloppdragen og ikke kommer opp i sofa eller senge avdelingen.

NB – Vi har båndtvang hele året fordi vi ønsker ville dyr nær hytta.

Det er brukbar mobildekning i hytta for de fleste operatørene.

Mobilen kan lades i en vanlig stikkontakt

Vær forsiktig med ilden.

 • Slukk alle stearinlys før leggetid eller når du forlater hytta.
 • Forlat ikke peisen i stua før den er utbrent og slukket. 
 • Sjekk at døra til vedovnen i kjøkkenet er godt lukket.
 • Slukk bålet på bålplassen før du forlater det.


Du finner:

 • Brannslukkings apparat – Under steinvasken.
 • Røykvarsler – I taket på hemsen
 • Gassalarm – Under kjøkkenbenken

Vi ønsker for enhver pris å bevare vegetasjonen rundt hytta, det er derfor viktig at alle benytter eksisterende stier og bål-plass.

Meget viktig: Ingen må kutte kvister, bark eller hogge i trær rundt hytta. Pølsepinner finner du i kjøkkenskuffen.

Det er forbudt å klatre i trærne rett ved hytta, gå eventuelt litt inn i skogen for å klatre i trær. 

Vennligst rydd opp etter deg, og forlat ellers hytta i samme stand som da du kom. HUSK at oppvasken IKKE er inkludert i «Vask av hytta etter bruk», ALLE MÅ VASKE OPP før de drar.

For vår fremtid er det viktig med gode anmeldelser. Er du fornøyd med ditt opphold oppfordrer vi til å legge ut din anmeldelse.

Vennligst anmeld oss her:


Send oss gjerne dine beste bilder fra ditt opphold eller del de på sosiale medier.