treetop.fiddan.no homepage

Villmarks Tårnet

Villmarks Tårnet – Tretopphytte

Tretopphytte i skogen

Villmarks Tårnet er en ekte tretopphytte med 4 etasjer som er en opplevelse i seg selv. Den er bygget i toppen av gamle furutrær langs en elg-sti ved bredden av et øde skogstjern. Ta en ro-tur på vannet omkranset av nydelig natur eller slapp av i ditt private villmarks SPA med badestamp og badstue på bryggekanten.  Her kan du virkelig finne fred og ro for sjelen. Også barnefamilier storkoser seg på denne trehytta med lekestativ og egen snekkerbenk. Villmarks Tårnet er på 20m2 + hems er liten men praktisk innredet og har sengeplass til 6 overnattende gjester. Velkommen til Villmarks Tårnet!

Villmarks Tårnet er en unik fire-etasjes tretopp opplevelse midt ute i skogen. De to øverste etasjene er plassert oppe i trekronene, mens vedboden, snekkerboden og lekeloftet ligger nederst. Med panoramautsikt over skoglandskapet og to skogstjern, tilbyr tretopphytta en særegen opplevelse.

Kjøkkenet er utstyrt med det som trengs for å lage et herremåltid. Koketoppen og kjøleskapet er gassdrevet, og det er en flott vedkomfyr med kokeplate og stekeovn som gir ekstra god smak i maten. Spisebordet med ei flott gammel lysekrone har plass til 6. 

Etter maten kan man slappe av i sofaen eller i hengekøya og nyte et stort utsikts vindu. Vedovnen er et viktig element som skaper varme og et hyggelig blaffende lys på kalde høst og vinterkvelder, før man kryper til køys. 

Håndlagde bjørkesenger med komfortable madrasser tilbyr totalt 6 sengeplasser. En dobbelseng, en trippel køyeseng og en kort enkeltseng.

Det er lagt vekt å skape en ekte «tilbake til naturen» opplevelse. Villmarks-Tårnet er kledd med bjørkepanel og opplyst med stearinlys. Eneste tekniske innretningene som fins her er en batteripakke med USB utgang for lading av mobiltelefoner og et par oppladbare lamper.

På bryggekanten finner du et Villmarks SPA med badestamp og badstue som begge har enestående utsikt over Svartevannet. Både badestamp og badstue blir oppvarmet med vedfyring. Dette blir fort favorittplassen når det er litt småkaldt å sitte ute. 
 
Ute-dusjen tilbyr en forfriskende avkjøling etter endt badstu bad, eller du kan hoppe uti Svartevannet.
Villmarks Tårnet - Wilderness Tower

Utedoen har et varmende isoporsete med panoramautsikt mot Langemyra, så det er lett å drømme seg vekk mens man sitter bak døra med hjerte i. 

Bygget er utformet for å gjøre doen så luktfri som mulig med dobbelt komposterings-kammer og halm vegger.

Har du behov for moderne sanitære fasiliteter har vi et gjeste bad nede på gården, ca 2 km fra hytta, med wc, dusj og vaskemaskin. 

På verandaen utenfor tretopphytta er det luftig og fint med nydelig utsikt. Her finner du bord og benker, og fuglebrett hvor småfugl og ekorn fra skogen liker seg godt.

På skogbunnen ligger bål-plassen med solide bord og benker. Bålbrenning og grilling er populært og en viktig del av naturoplevelsen. Bålplassen har en grillrist og pølsepinner finner du i skuffene på kjøkkenet. Det kan brennes bål hele året så lenge det ikke er skogbrannfare.

Mens de voksne koser seg rundt bålet kan barna klatre opp på lekeloftet og ut i klatrestativet på utsiden. Det er også en stor huske som er populær blandt de yngste.

Snekkerbenken er til glede for store og små med plankebiter, spiker, hammer og sag. I denne familie vennlige tretopphytta kan kretive sjeler lage sine egne bærekraftige aktiviteter. 

Snekkerboden er også en vedbod med tørr ved til ovner og bål.

Fra parkeringsplassen har du 2 valg for å komme deg inn til Villmarks-Tårnet.
1. Gå stien langs Svartevann gjennom furuskogen.
Avstand: 350 meter
2. Ro eller padle over Svartevann med kano eller robåt.
Avstand 300 meter

Kano og robåt er for øvrig til fri benyttelse, og det er brygge både ved parkerings-plassen og ved Villmarks Tårnet for å binde opp båten.

Denne tretopphytta ligger i åpen furuskog med myrer og 2 skogsvann. Elg, hjort og rådyr dukker faktisk opp ofte. Hvis du holder deg i ro og er våken tidlig, er sjansen spesielt god for å se ville dyr. Ender, gjess og svaner trives godt i Svartevannet  og traner kommer av og til på visitt. Om våren spiller orrhanene opp til dans, de kan høres en kilometer unna.

I enden av myra bak utedoen ligger Fiskekroken, et bitte lite skogstjern med abbor som du kan prøve å fiske til middag. På ettersommer og høst er furuskogen rundt hytta full av bær og sopp til glede for våre gjester.

Alt i og rundt Villmarks Tårnet er hovedsakelig bygget av materialer fra skogene på Fiddan, mye er faktisk hentet mindre enn et steinkast fra hytta. Bærekraftige, lokale eller gjenbrukte materialer har gått som en rød tråd gjennom hele byggeprosessen.

Hytta er uten bilvei, strøm og innlagt vann, men likevel komfortabel og kan gi en følelse av luksus.  Dette er et 100% grønt prosjekt hvor ingen trær er hugget og ingen steiner sprengt bort.

VELKOMMEN TIL VILLMARKS TÅRNET!

Døgnprisen ligger mellom kr 2590 og kr 3890 
Hold over den aktuelle datoen i kalenderen på booking siden så ser du prisen. 

Booking siden finner du her

Kontakt kontakt på treetop@fiddan.no for pris på lengre opphold.

Ved bestilling mer enn 10 dager før ankomst – 3 dagers betalingsfrist
Ved bestilling mindre enn 10 dager før ankomst – Betaling umiddelbart

Har du behov for delt betaling kan du betale 50% ved booking, og 50% senest 30 dager før sjekk inn dato. Ta kontakt hvis dette er aktuelt.

NB: Dersom vi ikke mottar din betaling innen fristen kan din reservasjon bli kansellert uten varsel.

Dersom du mot formodning må kansellere eller avbestille ditt opphold gjelder følgende regler:

 • Avbestilling mer enn 30 dager før ankomst – 90% refusjon
 • Avbestilling fra 5 – 30 dager før ankomst – 50% refusjon
 • Avbestilling mindre enn 5 dager før ankomst – Ingen refusjon


PayPal, vipps eller andre betalingsgebyrer refunderes ikke.
Sjekk med din reiseforsikring om avbestillingen gir deg noen rettigheter.

For gavekort gjelder kun avbestillings regler dersom du har valgt datoer for ditt opphold.

OBS: Er det meldt storm eller orkan kan vi bli nødt til å kansellere ditt opphold på kort varsel. I slike tilfeller vil du få tilbud om å flytte din bestilling til andre ledige datoer.

 • Til norsk bankkonto
 • Kortbetaling
 • Paypal

Du kan om ønskelig se alle detaljer her

Innsjekk: fra kl 14:00
Utsjekk: innen kl 12:00

Tidligere sjekk inn eller senere utsjekk kan avtales dersom det ikke er andre bookinger på de aktuelle dager. Du kan selv sjekke vår booking kalender og eventuelt ta kontakt med oss dagen før ankomst for å sjekke mulighetene.

Ankomst med Bil:
Veiforklaring fra Konsmo (Spar butikken) opp til TreeTop Fiddan

 • Fra Konsmo sentrum kjør mot sør på Fv460 i 3,5 km
 • Sving til venstre mot Birkeland på Fv508 i 2,6 km
 • Sving til høyre mot Havreseland i 0,9 km
 • Sving til høyre ved gatenr. 95 ved ei rød bu. Kjør 1,5 km og hold til høyre ved alle skilleveier
 • Du er fremme på Parkeringsplassen for Villmarks-Tårnet.


Finn parkeringsplassen på kartet, og naviger med valgfri app til posisjon. Klikk på lenken: 
https://w3w.co/radioene.anelse.tilhengeren

Ankomst med Ferje:
Color Line og Fjord Line har flere daglige avganger fra Danmark til Kristiansand. Fra Kristiansand kan du ta tog, eller leie en bil. 

Ankomst med Fly:
Kjøp flybillett til Kristiansand – Kjevik (KRS). Fra Kristiansand kan du ta tog, eller leie en bil. 

Ankomst med Tog:
Togbillett kan du kjøpe på Vy.no. Vi henter og bringer fra Audnedal stasjon. Toglinjen går mellom Stavanger og Kristiansand, og videre til Oslo.

Avstand fra Cliff Cabin: – 2 km

På parkeringsplassen vil du se et treskilt – Villmarks Tårnet – like ved brygga der robåten ligger. Vennligst parker slik at det er mulig å passere med traktor videre inn mot hytta. Fra parkeringsplassen kan du velge om du vil gå på stien eller ro over vannet.

 • Velger du stien er det 350 meter å gå inn til hytta. Følg bare stien forbi båtplassen og langs Svartevannet og du kommer rett til hytta.
 • Velger du å ro eller padle over vannet er avstanden 300 meter. Ro til høyre fra parkeringsplassen, og du vil snart se brygga og tretopp tårnet på vest siden av vannet.


Vi henter og bringer med glede de gjester som kommer med fly eller tog. Se priser på vår bookingside.

På vinterstid kan det være is på vannet eller mye snø. I slike tilfeller må vi snakkes på telefon dagen før ankomst for å avtale beste måten å komme seg inn til hytta.

Hytta er ikke låst når du kommer, du trenger ingen nøkkel. Velkommen inn og føl deg som hjemme.

Det henger nøkkel på veggen ved vedovnen hvis du skulle ønske å bruke den mens du er på Villmarks Tårnet. Husk bare å henge den tilbake på plass.

Det er totalt 6 sengeplasser med komfortable madrasser.

På hemsen er det 1 dobbeltseng + 1 liten enkeltseng og en trippel køyeseng ved trappa på vei opp til hemsen.

I tillegg er det ei hengekøye og en liten sofa det går ann å sove på, noe som utvider kapasiteten til 7 gjester.

Du må selv ta med sengetøy og håndklær eller bestille dette som en ekstra tjeneste i vårt bookingskjema.

Hvis du alt har booket uten sengetøy og håndklær, men ønsker å etterbestille dette. Send en mail til treetop@fiddan.no

Pris per person er kr 130,-

Størrelser:
Dyne: 140x200cm
Pute: 50x70cm

OBS: AirBnb bookinger inkluderer sengetøy og håndklær

Vi anbefaler max 6 gjester for et komfortabelt opphold i denne lille trehytta, men vi sier ok til 7 gjester om det er ønskelig.

Kjøkkenet er bra utstyrt for å lage gourmet måltider i tretoppene. Det er koketopp på gass med 4 bluss og vedkomfyr med stekeovn. Et lite gassdrevet kjøleskap med mini fryseboks finner du under kjøkkenbenken.

 • Kjøkkenredskaper
  Gryter, stekepanne, kaffekjele og bålkjele
 • Ildfast form og stekebrett til vedkomfyren
 • Tallerkener, skåler, glass, kopper og bestikk
 • Kniver, tresleiv, stekespade, korketrekker etc

I sommerhalvåret samles regnvann i en tank på hemsen eller det pumpes opp fra tjernet. Dette er vannet som kommer ut av kranene og brukes til oppvask og håndvask.

Om vinteren er det ikke vann i kranene, og vaskevann må bæres opp fra bekken i vannkanner. Dette er nødvendig siden vannrørene fryser når det er frost.

Drikkevann fra gården leveres i plastkanner som er mekret «Drinking water»

Det er IKKE innlagt strøm i Villmarks Tårnet

Hytta varmes opp med vedfyring. Siden den er liten og godt isolert er det ikke lenge før det blir varmt.

Hytta er opplyst med stearinlys og batterilampe som kan lades fra en Dewalt powerbank med USB uttak

Ta med selv:

 • Godt fottøy, gjerne støvler
 • God mat og drikke
 • Lommelykt eller hodelykt
 • Redningsvest hvis du vil bruke båt eller kano
 • Eventuelt fiskeutstyr
 • Ski eller truger om vinteren


Valgfrie tillegg:

Ta med, gjør det selv eller kjøp tjenesten av oss:

 • Sengetøy og håndklær – kr 130 pr person
 • Vask av hytta etter bruk – kr 400 pr booking
 • Badstue – kr 350 pr booking
 • Badestamp – kr 600 pr booking
 • Transport fra flyplass/togstasjon – Se priser i booking skjemaet


Tilleggstjenester MÅ BESTILLES SENEST 2 DAGER FØR ANKOMST!

OBS: AirBnb bookinger inkluderer sengetøy og håndklær

 • Ved
 • Gass
 • Drikkevann på kanner
 • Stearinlys
 • Toalettpapir/tørkepapir
 • Oppvaskmiddel og kjøkkenkluter

Badestampen og badstuen kan bestilles som en tilleggstjeneste i booking skjemaet. Hvis du alt har booket uten å velge badestamp og badstue, men ønsker å etterbestille dette. Send en mail til treetop@fiddan.no

Pris badstue:
Badestamp kr 600 pr booking
Badstue kr 350 pr booking

Beregn minst 3 timer på å fyre opp badestampen til behagelig temperatur. Følg bruksanvisningen på badstu-veggen eller i info permen.

Badestampen er i utgangspunktet stengt om vinteren da slangene og vannpumpa blir ødelagt av frost. De mest ivrige har imidlertid mulighet for å fylle den manuelt med bøtter. Vi anbefaler ikke å bruke stampen når det er kaldt og mye vind

Badstuen er raskere å fyre opp, og alt etter en halvtime begynner det å bli behagelig. Kan brukes hele året. Bruksanvisning på veggen inne i badstua.

Bålplassen ligger nede på skogbunnen rett ved hytta.

Der er enkle rister for grilling og bålkjele for kaffekoking. Grillredskaper og pølsepinner skal ligge i kjøkkenskuffen.

Bord og benker laget av grov tømmer.

OBS – Vær forsiktig med ilden. Ikke brenn bål ved skogbrannfare. Spør oss om du er i tvil.

Hjelp oss å kildesortere

Matavfall – Kastes i kompostbingen bak utedoen
Plast, papir, glass og metall – Sorteres og kastes ved parkeringsplassen
Restavfall – kastes ved parkeringsplassen

Det er lov å ta med hunden, men det er viktig at den er veloppdragen og ikke kommer opp i sofa eller senger.

NB – Det er båndtvang hele året fordi vi ønsker ville dyr nær hytta.

Det er mobildekning i hytta, men kvaliteten er varierende. Ser ut som telenor har den beste dekningen.

Mobilen kan lades fra en Dewalt powerbank med USB uttak

Vær forsiktig med ilden.

Slukk alle stearinlys før leggetid eller når du forlater hytta.
Sjekk alltid at døra til vedovnen er lukket.
Slukk bålet før du forlater det.

Du finner:

Brannslukkings apparat – Under steinvasken.
Røykvarsler – I taket på hemsen
Gassalarm – Bak kjøleskapet

Vi ønsker for enhver pris å bevare vegetasjonen rundt hytta, det er derfor viktig at alle benytter eksisterende stier og bål-plass.

Meget viktig: Ingen må kutte kvister, bark eller hogge i trær rundt hytta. Pølsepinner finner du i kjøkkenskuffen.

Det er forbudt å klatre i trærne som hytta er festet i.

Vennligst rydd opp etter deg, og forlat ellers hytta i samme stand som da du kom. HUSK at oppvasken IKKE er inkludert i «Vask av hytta etter bruk», ALLE MÅ VASKE OPP før de drar.

For vår fremtid er det viktig med gode anmeldelser. Er du fornøyd med ditt opphold oppfordrer vi til å legge ut din anmeldelse.

Vennligst anmeld oss her:

Send oss gjerne dine beste bilder fra ditt opphold eller del de på sosiale medier.